Wie is Tommy Hilfiger?

Hilfiger werd geboren in 1952. Hij groeide op in Elmira, New York. Toen hij klein was, was hij al bezig met het bestuderen van muziek en verschillende stijlen die hip waren in New York en Londen. Hij was nog niet afgestudeerd en hij startte al zijn eerste kledingbusiness. In 1969 ging hij naar New York en investeerde al zijn geld in 20 laaghangende jeansbroeken. Hij opende ook een eigenwinkel in Elmira, genaamd “The people Place”. Maar wanneer hij 26 was, was hij al eigenaar van 7 andere winkels verspreid over New York. Zijn publiek was de schoolgaande jeugd. Maar na 10 jaar stond hij op het punt van bankroet en moest zijn zaak overlaten. Hij vond dit een hele mislukking.

Hilfigers eerste mannencollectie verschijnt in 1984. Ter promotie hiervoor start de destijds nog onbekende ontwerper een $3 miljoen kostende advertentiecampagne die luidde: “De 4 geweldige Amerikaanse ontwerpers voor mannen zijn: R -- L -- P -- E -- C -- K -- T – H --.” (Ralph Lauren, Perry Ellis, Calvin Klein en natuurlijk Hilfiger zelf). En met succes, want aan het einde van de jaren tachtig had Hilfiger al een omzet van meer dan $25 miljoen per jaar. Tot slot werd Hilfiger in 1995 uitgeroepen tot ‘Menswear Designer of the Year’ door ‘the Council of Fashion Designers of America’

Tegen 1999 werd er meer dan een half miljard omzet gedraaid met als gevolg dat ze het hoogste genoteerde kledingsbedrijf op de beurs.